Spring naar inhoud

Dag 9 – een plankje in de badkamer

28 februari 2013

De afgelopen tijd is me duidelijk geworden dat élke dag een plankje of klusje doen niet haalbaar is. Toch ga ik het wel zo veel mogelijk elke dag doen, omdat ik dan sneller meer resultaat zie én ik gemotiveerder blijf om door te gaan.

Vandaag een klein klusje met een opgeruimd resultaat 🙂

Dit kastje heeft twee open plankjes (en nog een paar achter deurtjes). Vandaag is alleen het onderste open plankje aan de beurt.

foto 1-17

De toiletrolletjes kunnen gelijk bij het oud papier. De spiegel maak ik schoon en kan in de la met medicijnen, haarborstel, zonnebrandcreme etc.

Het toilet is natuurlijk een fijne plek om wat dingen te lezen, maar het is te veel een chaos geworden en veel kan inmiddels gewoon weg:

foto 5-7Dit vind ik een leuk concept: van een oud boek wordt een iPhone-oplader gemaakt. Ik heb er een foto van gemaakt om in mijn Evernote op te slaan en later (ooit…) nog eens naar te kijken. Het papiertje zelf kan dan ook mooi bij het oud papier.

foto 2-17

Dit blad over ondernemen mag op de stapel ‘nog door te lezen’ en komt dus een andere keer verder aan de beurt. De uitgescheurde onderkant bevatte een kortingscode voor adverteren op Marktplaats. Binnenkort maar eens uitproberen 🙂

foto 4-12

Een tijd terug kocht ik een weegschaal waar ik van alles op kan instellen: hij onthoudt dan je leeftijd en lengte en berekent dan van alles voor je. Goed, zonder al die instellingen werkt ie ook prima (in elk geval om je gewicht te wegen). Dit boekje gaat dus bij de andere handleidingen, zodat ik ‘m makkelijk terug kan vinden als ik ‘m wil gebruiken of als er iets mis is met de weegschaal. Op een later moment ga ik ‘m digitaliseren, dan hoef ik ‘m helemaal niet meer fysiek te bewaren. Dat scheelt weer ruimte 🙂

foto 1-20

Als lid van BNN krijg ik elk jaar een scheurkalender waar ik eigenlijk niet veel aan vindt. Soms zitten er wel wedstrijden tussen waarmee je leuke dingen kan winnen. Wat ik dus doe: heel veel blaadjes doorlezen en gelijk wegdoen wat er weg kan. Niks één blaadje per dag, dat duurt me veel te lang. Een deel had ik al gedaan, vandaag nog een aantal blaadjes. Dit kan dus allemaal al bij het oud papier:

foto 3-15

De andere blaadjes komen op een later moment, bijvoorbeeld als ik op de wc zit 😉 Mooi moment om er een paar te bekijken. En om ze dan gelijk bij het oud papier te doen als ze weg kunnen natuurlijk. Want dan blijft het net zo mooi opgeruimd als nu:-)

foto 4-13

Advertenties

From → Blog

6 reacties
 1. wat een verschil met je voor en je na vergelijk.

  Enne leuk eindelijk iemand te ontdekken die ook nog niet heel lang bezig is met haar project. Succes en ik ga je verder volgen

  • Welmoed permalink

   Dankje Inge! Voor mij ook leuk om een mede-beginner bezig te zien 🙂 Veel succes!

 2. Leuk zo’n voor en na foto. Je ziet goed het verschil.
  Elke dag een kastje hoeft ook niet, je kunt ook op 1 dag 3 kastjes doen en dan elke dag over 1 van die kastjes schrijven. Dan hou je de regelmaat erin en houdt je jezelf gemotiveerd. Tenminste zo doe ik het ook. Ik ben op woensdag vrij (parttime dag) en dan doe ik drie dingen waarover ik op woensdag, donderdag en vrijdag blog. Op zaterdag en zondag doe ik 4 kastjes waarover ik dan de rest van de week blog. Want door de weeks heb ik er eigenlijk verder geen tijd voor, óf het zijn kastjes/laatjes/etc die op kamers zijn waar ik ’s avonds niet kan gaan opruimen (slapende kinderen…)
  Je vind vanzelf wat voor jij het beste werkt!
  Succes weer deze week.
  Groetjes, Emilie

  • Welmoed permalink

   Een van de eerste dagen deed ik gelijk drie klussen, die had ik inderdaad beter uit kunnen smeren over meerdere dagen, qua bloggen 🙂
   Jij ook succes met je opruimklussen!

 3. Wat een verschil!! Goed opgeknapt dit plankje!

 4. Marijke permalink

  En de gebruiksaanwijzingen kunnen ook wel weg. Alles staat op het internet, zelfs van hele oude apparaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: