Spring naar inhoud

Dag 3 – Kruiden, flipover en een stoel

12 februari 2013

Gister zat ik vol met ideeën over welke klusjes ik allemaal nog meer kon aanpakken, vandaag ontbrak het me juist aan inspiratie. Gelijk op dag 3 al verzaken, dat gaat natuurlijk niet. Blijkt gelijk maar weer hoe goed het is om erover te bloggen 🙂

Ik heb een poging gedaan mijn eigen biologische kruiden te kweken, maar zoals je hier kunt zien, is dat niet zo goed gelukt… De basilicum heeft het nog een tijdje redelijk gedaan (inclusief een paar wederopstandingen als ik ‘m weer water gaf), maar die leek ook fruitvliegjes aan te trekken. Ze stonden al een tijdje zielig te zijn, nota bene op een kerstkleedje! Tijd om ze weg te gooien dus.

foto 1-9

De aarde en wat er nog over was van de plantjes heb ik weg gegooid. Eerst wilde ik de bloempotjes nog bewaren, maar eigenlijk heb ik er geen direct doel mee, dus die zijn ook in de prullenbak verdwenen. De witte schaal goed schoongemaakt en opgeruimd waar ie hoort: bij de kaarsjes, als onderschaal. Voor het schoonmaken van vazen en andere plantendingen heb ik trouwens een aparte afwasborstel en een apart sponsje. Wel zo fris dat je er daarna niet je afwas mee hoeft te doen 🙂 Het rode kleedje én een paar andere verdwaalde kerstversieringen liggen weer netjes in de doos met kerstballen.

Tijdens de workshops die ik geef over uitstelgedrag, schrijf ik altijd een aantal flipovervellen vol. Ik bewaar ze dan om foto’s van te maken en bijvoorbeeld na te sturen naar de deelnemers. Deze stapel lag al een tijdje in mijn kamer. Ik heb foto’s gemaakt van de individuele vellen en daarna zijn ze in de tas met oud papier verdwenen. Opgeruimd staat netjes! 🙂

foto 2-9

 

Tenslotte heb ik deze stoel aangepakt. Stoel?? Ja, onder al die spullen…

foto 3-5

Een slaapzak, wat kleding, facturen, een multomap… Slaapzak weer netjes in z’n zakje en onder m’n bed, kleding in de kast of in de was, facturen in de map waar ze horen, map op z’n plek. Tadaa! Kijk, het is echt een stoel!

foto 4-3

 

Al met al geen slechte score voor vandaag 🙂

From → Blog

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: